Kermainen lohikeitto
Tässä yksinkertainen perusohje kalakeitolle, jota tulee tehtyä aina silloin tällöin. Kalakeittokin toimi yllättävän hyvin kaurakermalla, vaikka ennen ollaankin käytetty tavallista kermaa.
Ainekset
500g lohta / muuta kalaa
3-5 perunaa
3-5 porkkanaa
sipuli
n. 1 l vettä
1 kalaliemikuutio
5 maustepippuria
2 dl kaurakermaa
suolaa maun mukaan
4 rkl tilliä
Valmistus
Pilko sipuli ja kuullota kattilassa. Lisää pilkotut porkkanat ja perunat ja paista niitäkin hetki. Kaada vesi, kalaliemikuutio ja maustepippurit kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kunnes porkkanat ja perunat ovat kypsiä. Leikkaa lohifileestä nahka ja kuutioi kala noin 2 cm kokoisiksi paloiksi. Lisää kalat keittoon ja kypsennä muutama minuutti. Lisää lopuksi kerma ja kuumenna keitto kiehuvaksi, mutta älä keitä. Mausta suolalla ja koristele tuoreella tillillä!
Kommentit
Lähetä kommentti