Kaalilaatikko (lihaton)


 Tässä ohje syksyn klassikkoruoan kasvisversioon. Resepti on peräisin Ekolon luomukorisähköpostilistalta, mutta muokkasimme sitä vähän lisäämällä munamaidon ja juustoraastekuorrutuksen. Laatikosta tuli hirmu hyvää ja täyttävää, ensi kertaa varten tosin suunnittelimme laittavamme vähän enemmän mausteita. Pohdimme myös soijarouheen lisäämistä laatikkoon, mutta sekin jäi seuraavaan kertaan. Laatikosta riittää neljälle.

Ainekset (4-5 annosta)

Seos 1:
1 dl puuroriisiä
noin 400 g keräkaalia suikaleina
hyppysellinen suolaa
oliiviöljyä

Seos 2:
1 sipuli
1 valkosipuli
oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
1-2 rkl vettä (niin vähän kuin tarvitsee kasvisliemikuution liukenemiseen)

Munamaito:
2 munaa
noin pari desiä maitoa
1 tl currya
0,5 tl kuminansiemeniä
mustapippuria rouheena

Lisäksi:
1,5 rkl siirappia
juustoraastetta
puolukkahilloa

Valmistus

Laita riisi kiehumaan ohjeen mukaan, lisää keitinveteen suolaa. Paista samalla kevyesti ohueksi suikaloitua kaalia reilussa oliiviöljyssä. Kun molemmat ovat valmiita, kaada ne uunivuokaan ja sekoita.

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä öljyssä. Lisää pannulle vähän vettä ja sekoita kasvisliemikuutio joukkoon niin, että se liukenee täysin. Kaada kaalin ja riisin sekaan.

Sekoita munat, maito ja mausteet ja kaada munamaito uunivuokaan. Sekoita joukkoon vielä siirappi ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoile puolukkahillon kera!

Kommentit

Suositut tekstit