Linssi-halloumicurry

Perjantaina päätettiin kokeilla Pippurimylly-blogista (täältä) löytynyttä linssi-halloumicurryn reseptiä. Linssien ja papujen lisääminen ruoanlaitossa on ollut tässä vähän sellainen ikuisuusprojekti, ja tämän ohjeen myötä saatiin ainakin yksi älyttömän hyvä linssiresepti. Ainoa huono puoli oli että koti haisee vieläkin (kaksi päivää curryn teon jälkeen) ihan intialaiselle ruoalle.. Kuva ei ole ehkä kauhean imarteleva, mutta oikeasti, tämä oli niin hyvää että huh huh.


Ainekset (riittää neljälle tai viidelle):

1 paketti halloumia
1,5 dl punaisia linssejä
1 tl currya
1 tl juustokuminaa
vajaa 1 tl kuivattua chilijauhetta
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1 munakoiso tai kesäkurpitsa
1 tölkki tomaattimurskaa tai säilöttyjä tomaatteja
pari rkl tomaattipyrettä (sellainen pieni tölkki)
noin 2 - 3 dl kasvislientä
mustapippuria

Valmistus:

Paloittele halloumi nopan kokoisiksi kuutioiksi, paahda ne pannulla (ilman öljyä) ruskeiksi ja siirrä syrjään jäähtymään. Kannattaa samalla laittaa linssit kiehumaan (n. 10 minuutiksi).

Kuumenna wokkipannulla reilu loraus öljyä ja kuullota siinä pilkottua sipuliaa ja valkosipulia sekä currya, juustokuminaa ja chiliä hetki. Hetken kuullotuksen jälkeen kaada joukkoon kuutioitu munakoiso/kesäkurpitsa. Laita tässä vaiheessa riisit kiehumaan. Sekoittele munakoisoja hetki ja lisää sitten joukkoon tomaattimurska tai säilötyt tomaatit.

Sitten vain anna curryn kiehua ja lisäile kasvislientä tarpeen mukaan joukkoon. Lopuksi lisää linssit ja halloumipalat joukkoon, mausta mustapippurilla ja tarjoile basmatiriisin kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit