Silakkapihvit

Silakkapihvit ovat aina olleet yliopistoruokalassa ihan älyttömän hyviä, ja yhtenä päivänä ajateltiin kokeilla tehdä niitä itse. Niissä koulun silakkapihveissä on kanssa välissä jotain täytettä, mutta me laitettiin maustettua tuorejuustoa ja niistä tuli ainakin mun mielestä vielä parempia. Silakkapihvit on tosi helppoa ja halpaa perusruokaa, ja maistuvat hyvältä vaikkapa perunamuusin kanssa. Lisäksihän silakka on kalalaji jota kannattaa suosia, koska pienten kotimaisten kalojen kannat ovat hyvässä kunnossa eivätkä kärsi liikakalastuksesta. Ainoa huono puoli on silakoiden dioksiinipitoisuus, joka saattaa Itämereltä pyydetyissä kaloissa olla niin korkealla, että varsinkaan isompia silakoita ei suositella syötävän kuin pari kertaa kuukaudessa. Mutta, joka tapauksessa, hyviä nämä ovat :)


Ainekset (pihvejä riittää kahdelle):

noin 300 g silakkafileitä (mitä pienempiä fileitä, sitä pienemmät ruodot)
tuorejuustoa (meillä on kokeiltu ainakin jotain pippuri-yrtti-juustoa ja pelkkää yrttituorejuustoa, molemmat sopivat silakan makuun hyvin eivätkä dominoineet makua liikaa)
suolaa ja pippuria
ruisjauhoja

Valmistus:

Hiero silakkafileisiin vähän suolaa ja pippuria ja laita sitten hetkeksi jääkaappiin maustumaan. Sen jälkeen asettele fileet sisäpuoli ylöspäin leivinpaperille ja levitä vähän (noin 1/4 tl per file) tuorejuustoa jokaiselle fileelle. Sitten tee fileistä pihvejä painamalla kaksi filettä sisäpuolet vastakkain. Lopuksi kierittele huolellisesti ruisjauhoissa ja paista reilussa voissa pannulla.

Kommentit

Suositut tekstit