Kasvishernekeitto
Hernekeittoa syötiin tässä taloudessa ennen aina vain purkkihernekeiton muodossa. Viime laskiaisena kokeiltiin kuitenkin tehdä kasvishernaria itse ja yllätyttiin siitä, kuinka hyvää itsetehdystä versiosta tuli. Ohje on yhdistelty hernepussin kyljestä ja muutamasta muusta kasvishernekeitto-ohjeesta, ja se on tosi simppeli. Aikaahan hernekeiton hautuminen vaatii, eli kyse ei ole mistään pikaruoasta.
Ainekset (reilu annos)
500 g kuivattuja herneitä
noin 2 litraa vettä
3 porkkanaa
1-2 sipulia
10 maustepippuria
kasvisliemikuutio
sinappia
meiramia
mustapippuria
suolaa
Valmistus
Laita herneet likoamaan kattilaan reiluun veteen yön yli. Kun alat tehdä hernekeittoa, kaada ensin liotusvesi pois ja 2 litraa puhdasta vettä tilalle. Sitten laita levy päälle, ja kun herneet ovat kiehuneet tunnin, kuori veden pinnalta vaahto ja irronneet herneiden kuoret pois. Kun keitto on kiehunut taas noin tunnin, lisää raastetut porkkanat, pilkotut sipulit, maustepippurit ja kasvisliemikuutio joukkoon. Kahden, kolmen tunnin kiehumisen jälkeen voit maustaa hernekeiton maun mukaan sinapilla, meiramilla, rouhitulla mustapippurilla ja suolalla ja alkaa syödä.
Kommentit
Lähetä kommentti