Jouluinen luumujäädyke

Itsetehty luumusose (riittää kahteen annokseen alempaa luumujäädykettä marmeladin tilalle):
1 ps (250 g) kuivattuja luumuja
4 dl vettä
1 ½–2 dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
½–1 sitruunan mehu

Pilko luumut ja laita kattilaan kiehumaan veden ja sokerin kanssa. Keitä hiljalleen sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Mausta kanelilla, kardemummalla ja sitruunamehulla. Soseuta ja jäähdytä.

Luumujäädykkeet (http://www.hellapoliisi.fi/jaatelot-ja-jaadykkeet/4185-luumujaadykkeet)
noin 8 annosta:

2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta maitorahkaa, tiramisu- tai vaniljarahkaa, tai maustamatonta tuorejuustoa
(200 g luumumarmeladia)
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(2 rkl portviiniä)

Kokoa esim. muovisiin pakasterasioihin ja laita pakastumaan.

Kommentit

Suositut tekstit