Mozzarella-pestopizza
Ainekset:
Pohja
1 dl vettä
1/3 pkt hiivaa
0,5 tl suolaa
2 rkl öljyä
3-4 dl jauhoja
1-2 dl (1 prk) Mutti pizza-tomaattikastiketta TAI ketsuppia ja tomaattipyrettä
hieman tavallista juustoraastetta
Täyte
n. 2 dl pestoa (mmm.. omatekemä hyvä)
1 pkt Valio mozzarella-viipaleita
1 pkt kirsikkatomaatteja
Valmistus:
(Tee pesto). Tee pohja ja laita kohoamaan n. 20 minuutiksi. Pohjan kohottua laita uuni lämpiämään 200 asteeseen, pizza-asetuksella (!). Kauli pohja jauhojen kera sopivaan kokoon. Levitä tomaattikastiketta kaulitun pohjan päälle. Ripottele myös hieman tavallista juustoa pohjalle. Lisää pieniä kasoja pestoa pitkin pohjaa makusi mukaan. Asettele mozzarella-viipaleet ja lisää niiden päälle pienet kasat pestoa. Lisää kirsikkatomaatit sopiviin väleihin.
Paista uunissa, kunnes pinta ruskistuu. Vähän epävarma arviomme on 10-15 minuuttia.
Itselle muistiin, että hyvä peston ohje on ainakin: http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/a1389791624268
VastaaPoista"¼ valkosipulinkynttä
3 runsasta kourallista tuoreita basilikanlehtiä
1 kourallinen kevyesti paahdettuja pinjansiemeniä
1 runsas kourallinen parmesaania raastettuna
neitsytoliiviöljyä
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
hieman vastapuristettua sitruunamehua (ei välttämätön)
Pane valkosipuli mortteliin tai monitoimikoneeseen. Hiero tai jauha se basilikanlehtien kanssa.
Lisää joukkoon jäähtyneet, paahdetut pinjansiemenet ja hiero tai jauha nekin joukkoon.
Lusikoi seos kulhoon ja lisää joukkoon puolet parmesaanista. Sekoita se seokseen varovasti ja lisää oliiviöljyä vain sen verran, että öljy sitoo kastikkeen ja se saa oikeaoppisen rakenteen – puolikostean mutta silti kiinteän.
Mausta pesto suolalla ja pippurilla ja sekoita joukkoon loput parmesaanista. Valuta joukkoon hieman oliiviöljyä ja tarkista vielä maku. Lisää halutessasi muutama pisara sitruunamehua."