Vispipuuro


Perinteinen vispipuuro on ihan parhaita aamu-/ilta-/välipaloja. Yleisimmin vispipuuro taidetaan tehdä puolukoista tai punaviinimarjoista, mutta tällä kertaa laitoin puuroon aika sekalaisen joukon eri marjoja: puna-, valko- ja mustaviinimarjoja sekä karpaloita. Karpalot ja mustat viinimarjat antoivat hyvin väriä ja makua, mutta pelkästään niistä tehty vispipuuro saattaisi olla vähän liian kirpeää. Helppo tapa tyhjentää pakastimen marjavarastoja näin kevään tullen :)

Ainekset:

4 dl (pakastettuja) marjoja
7 dl vettä
1/2 dl sokeria
1/4 tl suolaa
1 1/4 dl mannasuurimoita

Valmistus:

Keitä marjoja ja vettä kattilassa kymmenisen minuuttia. Siivilöi liemestä karat ja kuoret pois ja sekoita joukkoon sokeri ja suola. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna puuron sitten kypsyä vielä toiset kymmenisen minuuttia välillä sekoitellen. Tämän jälkeen nosta puuro liedeltä jäähtymään. Kun se on kylmää, vatkaa se kuohkeaksi. Nam!

Alkuperäinen resepti löytyy Myllyn parhaan nettisivuilta.

Kommentit

Suositut tekstit