Hampurilaiset kikhernepihveillä
Tänään tein iltaruoaksi täyttävät ja hyvät peruskikhernepihvit jotka päätyivät hampurilaisen täytteeksi. Pihvit oli helppo ja nopea tehdä. Vaihtelemalla mausteita niihin saisi varmasti aika erilaista makua - erilaisia maustetahnoja tai esimerkiksi tuoreita yrttejä voisi kokeilla. Myöskin muiden papujen tai pähkinärouheen lisääminen taikinaan voisi toimia. Netistä löytyy aika paljon saman tyyppisiä ohjeita, yhdistelin useampaa ohjetta sovelsin vähän oman maun mukaan.
Ainekset pihveihin (6 pienehköä pihviä)
1 pkt valmiiksi keitettyjä kikherneitä
1 kananmuna
1 pieni sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1/4 tl suolaa
1 tl currya
1/4 tl kuivattua chiliä
1/2 tl korianteria
1/2 tl juustokuminaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
Valmistus
Valuta ja huuhtele kikherneet. Aja ne blenderillä hienoksi. Pihveihin sopii tosin myös rouhea suutuntuma, joten ei haittaa vaikka joukkoon jäisi isompia paloja tai kokonaisiakin kikherneitä. Sekoita sitten joukkoon kananmuna, mausteet ja pieneksi hienonnetut sipulit. Taputtele taikinasta kuusi pienehköä pihviä (halkaisija noin 5 cm) pellille. Paista uunissa 200 asteessa 20 minuuttia. Kokoa pihveistä vaikkapa hampurilaisia: paahdettujen leipien väliin sopii pihvien lisäksi esierkiksi tuoreet vihannekset ja ketsuppi.
Ainekset pihveihin (6 pienehköä pihviä)
1 pkt valmiiksi keitettyjä kikherneitä
1 kananmuna
1 pieni sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1/4 tl suolaa
1 tl currya
1/4 tl kuivattua chiliä
1/2 tl korianteria
1/2 tl juustokuminaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
Valmistus
Valuta ja huuhtele kikherneet. Aja ne blenderillä hienoksi. Pihveihin sopii tosin myös rouhea suutuntuma, joten ei haittaa vaikka joukkoon jäisi isompia paloja tai kokonaisiakin kikherneitä. Sekoita sitten joukkoon kananmuna, mausteet ja pieneksi hienonnetut sipulit. Taputtele taikinasta kuusi pienehköä pihviä (halkaisija noin 5 cm) pellille. Paista uunissa 200 asteessa 20 minuuttia. Kokoa pihveistä vaikkapa hampurilaisia: paahdettujen leipien väliin sopii pihvien lisäksi esierkiksi tuoreet vihannekset ja ketsuppi.
Kommentit
Lähetä kommentti