Haukipyörykät / -pihvit
Haukipyörykät ovat kalaruoaksi edullinen, kotimaisista raaka-aineista miltei kokonaan valmistettava, nykyisiä kalakantoja kestävästi kuluttava, perinteinen ja herkullinen osa ateriaa. Terveellisyys tosin kärsii tässä ohjeessa eläinperäisistä rasvoista, mutta niiden käyttöähän voi jokainen oman näkemyksen ja tarpeen mukaan säädellä. Ohje vaatii ehdottomasti hyvän tehosekoittimen, jotta hauen ruodot saadaan hienonnettua hyvin. Näin sivuhuomautuksena ruodoista huolehtiville; ainakin meidän OBH Nordican Prestige -tehosekoittimella ruodot pilkkoutuivat täysin huomaamattomiksi!
Haukipyörykät tai -pihvit (4 annosta)
n. 600g haukifilettä (tai enemmänkin)
1 dl luomu ruoka- tai kuohukermaa
2 luomu kananmunaa
1 rkl sitruunamehua (vapaaehtoinen, vähemmänkin riittää)
silputtua tilliä
valkopippuria
suolaa
paistamiseen rasvaa
+lisukkeisiin tarvikkeet (kermaviilikastike / punajuuria mausteliemessä / perunamuusi, basmatiriisi)
Leikkaa hauki palasiksi ja hienonna tehosekoittimessa. Lisää kerma, munat, sitruunamehu, tilli, valkopippuri ja suola myös tehosekoittimeen ja sekoita kevyesti. Ota taikinasta joko kahdella ruokalusikalla palleroita tai kämmenellä taikinaa pihvin verran. Paista pannulla voissa kummaltakin puolelta kullanruskeaksi (n. 5min / puoli). Tarjoile lisukkeiden kera.
Osa ohjeesta suoraan HS:n Eeva Kolun blogista ja osa omia lisäyksiä. Kiitos Eevalle hyvästä ohjepohjasta!
Kommentit
Lähetä kommentti