Belugalinssisalaatti
Ruokaisa ja maukas salaatti vaikkapa iltapalaksi. Ohjetta on sovellettu Hesarin sivuilta löytyvästä ohjeesta, täältä. Ohjeessa olisi alunperin ollut raastettua inkivääriä, mutta olen käyttänyt sen tilalla joskus myös appelsiinin puristettua mehua tuomaan raikkautta.
Ainekset neljään annokseen:
0,5 - 0,6 dl kuivattuja belugalinssejä
2 porkkanaa
2 tomaattia
puolikas paprika
noin 10 cm pala kurkkua
salaatin lehtiä
Kastikkeeseen
0,5 rkl soijakastiketta
0,5 rkl punaviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
1-2 rkl itse puristettua appelsiinin mehua / 1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
Valmistus:
Huuhtele linssit runsaalla vedellä ja laita kiehumaan. Linssien kypsyessä (noin 20-25 minuuttia) pilko vihannekset ja sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Sekoita vihannekset salaatinlehtiä lukuunottamatta kastikkeen kanssa kulhossa. Lisää joukkoon kypsät, jäähtyneet linssit. Laita salaatinlehdet lautaselle (niitä ei tosiaan kannata sekoittaa muiden joukkoon, vettyvät vain kun salaatinkastiketta on reilusti) ja nostele vihannekset ja linssit päälle.
Kommentit
Lähetä kommentti