Armenialainen pinaatti-valkosipuli-linssikeitto
Löysimme kirjamessuilta Sally Butcherin kirjoittaman Vegestan-nimisen reseptikirjan, josta löytyy perinteisiä kasvisruokareseptejä Lähi-idästä. Ensimmäisenä kokeiluun päätyi ohje nimeltä armenialainen pinaatti-valkosipuli-linssikeitto. Linssikeitto ei taida oikein voida mennä pieleen: niin kuin kaikki aikaisemmtkin linssikeittoreseptit, mitä olemme kokeilleet, tämäkin oli lämmittävää, täyttävää ja mukavan mausteista.
Ainekset:
300 g vihreitä tai ruskeita linssejä
oliiviöljyä
1 iso sipuli pilkottuna
6 valkosipulin kynttä
1 tl kuivattua korianteria
1 tl kuivattua jeeraa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl kuivattua tilliä
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
suolaa ja mustapippuria
300 g pakastepinaattia
4-5 keskikokoista tomaattia
100 g saksanpähkinöitä rouhittuna
Valmistus:
Huuhtele linssit ja siirrä sivuun odottamaan. Kuullota hetki sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä ja lisää sitten kattilaan mausteet sekä linssit koko ajan reippaasti sekoitellen. Kaada joukkoon vesi ja liemikuutio, sekoita hyvin ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua noin 40 minuuttia, eli kunnes linssit ovat kypsiä. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja lisää tilkka vettä, jos keitto tuntuu liian sakealta. Sekoita sitten joukkoon pinaatti, tomaatit ja osa saksanpähkinöistä ja anna kiehua viitisen minuuttia. Koristele keitto ripottelemalla loput saksanpähkinät annosten päälle.
Kommentit
Lähetä kommentti