Soijarouhepasteijat
Kuva ei - taaskaan - näytä kovin erikoiselta, mutta nämä pasteijat ovat yksi helpoista iltapalasuosikeistamme. Yleensä ollaan tehty näitä lehtitaikinasta, mutta kuvassa olevat yksilöt ovat kokeilun vuoksi valmisruistaikinaan leivottuja. Lehtitaikinaa on helpompi käsitellä ja siitä tulee kauniimpia pasteijoita, mutta maun puolesta ovat yhtä hyviä ruistaikinan kanssa.
Ainekset (8 pasteijaa):
1/2 paketillista (250 g) valmista pakastetaikinaa, lehti- tai ruistaikina käyvät molemmat
1/2 rkl öljyä
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 tl paprikajauhetta
1/4 dl riisiä
1/2 dl tummaa soijarouhetta
1/2 kasvisliemikuutio
2 1/2 dl vettä
2 tl soijakastiketta
1 tl pizzamaustetta
Valmistus:
Ota taikinalevyt sulamaan. Kypsennä pilkottua sipulia ja valkosipulia öljyssä muutama minuutti paprikajauheen kanssa. Lisää riisi, soijarouhe, liemikuutio ja vesi ja keitä puolisen tuntia. mausta soijakastikkeella ja pizzamausteella. Jaa taikina kahdeksaan osaan, kauli vähän ohuemmiksi ja jaa täyte taikinoille. Voitele taikinan reunat vedellä ja sulje pasteijoiksi. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti