Ihana raparperipiirakka
Paikallinen ekokauppa oli lisännyt viikoittaisen luomukorin valikoimiin kotimaista raparperia, joten pääsimme tekemään kesän ekan raparperipiirakan! Nam! Tässä reseptissä raparpereista keitetään ensin hilloke, joka sitten laitetaan piirakkapohjan päälle, joten ohje on ehkä vähän työläämpi kuin perinteinen piirakka. Mutta maku on hyvä, raparperipiirakka jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa on parhaita kesäherkkuja!
Ainekset:
Pohja:
1 muna
1,5 dl sokeria
0,75 dl sulatettua margariinia
2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
7 dl raparperia noin parin sentin paloina
2 dl sokeria
0,5 dl vettä
Valmistus:
Keitä raparperit, sokeri ja vesi sakeaksi hillokkeeksi ja anna jäähtyä (nopeiten jäähdyttäminen sujuu kylmässä vesihauteessa lavuaarissa). Vatkaa muna, sokeri ja margariini. Lisää taikinaan nopeasti maito ja jauho-leivinjauheseos. Kaada vuokaan (meillä käytössä oli aika syvä uunivuoka kokoa 23 x 30 cm, taikina kohoaa aika paljon eli kannattaa käyttää reilua vuokaa) ensin taikina ja sitten päälle hilloke. Paista 175 asteessa 35 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti