Suolainen tonnikala-feta-tomaattipiirakka
Täytteeseenhän voi sitten laitella ihan mitä huvittaa, mieleeni tuli esimerkiksi fetapinaattipiirakka tai joku vihreä papu-tomaatti-juusto -juttu. Ja sitten jos haluaa oikein herkutella niin munamaidon maidon voi aina korvata kermalla ja juustoa laitella vähän reilummin. Eli kaiken kaikkiaan helppo, hyvä ja sovellettavissa oleva resepti!
Pohjan aineet:
100 g margariinia
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl ruisjauhoja
2 rkl kylmää vettä
Täytteen aineet:
1 tölkki tonnikalaa
n. 200 g kirsikkatomaatteja
n. 150-200 g fetajuustoa
munamaito: 3 kananmunaa, 3 dl maitoa, mustapippuria, suolaa, paprikajauhetta ja kuivattua basilikaa
pinnalle juustoraastetta
Valmistus:
Tee ensin pohja: sekoita huoneenlämmössä vähän aikaa pehmennyt margariini ja vehnäjauhot keskenään ja lisää lopuksi vesi. Sekoita tasaiseksi massaksi ja levitä voideltuun vuokaan (mulla käytössä oli vuoka kokoa 30 x 22 cm). Paista 225 asteessa 13-15 minuuttia. Sekoita sillä välin munamaito ja pese / pilko / raasta / täytteet. Kun pohja on valmis, levitä tonnikala, feta ja tomaatit sen päälle, kaada munamaito joukkoon ja ripottele juusto päälle. Paista vielä noin 30 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt.
Kommentit
Lähetä kommentti