Suolainen tonnikala-feta-tomaattipiirakka


Suolainen iltapalapiirakka on taas sellainen ohje, josta varmaan jokaisella on oma lemppariversionsa. Tämä on meidän mielestä paras. Ainoa huono puoli on, että siitä on vähän vaikea irrottaa vuoasta - ainakin jos haluaa nättejä ehjiä palasia. Tämäkin ongelma poistuu, jos jaksaa odotella piirakan jäähtymistä rauhassa eikä yritä heti kiskoa sitä omalle lautaselle mahdollisimman suurta palaa. Mutta silloinkin, jos tarkoituksena ei ole luoda esittelykelpoista esteettistä elämystä, vaan saada jääkaapin jämät käyttöön ja hyvää iltapalaa, piirakka toimii loistavasti.

Täytteeseenhän voi sitten laitella ihan mitä huvittaa, mieleeni tuli esimerkiksi fetapinaattipiirakka tai joku vihreä papu-tomaatti-juusto -juttu. Ja sitten jos haluaa oikein herkutella niin munamaidon maidon voi aina korvata kermalla ja juustoa laitella vähän reilummin. Eli kaiken kaikkiaan helppo, hyvä ja sovellettavissa oleva resepti!

Pohjan aineet:
100 g margariinia
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl ruisjauhoja
2 rkl kylmää vettä

Täytteen aineet:
1 tölkki tonnikalaa
n. 200 g kirsikkatomaatteja
n. 150-200 g fetajuustoa
munamaito: 3 kananmunaa, 3 dl maitoa, mustapippuria, suolaa, paprikajauhetta ja kuivattua basilikaa
pinnalle juustoraastetta

Valmistus:
Tee ensin pohja: sekoita huoneenlämmössä vähän aikaa pehmennyt margariini ja vehnäjauhot keskenään ja lisää lopuksi vesi. Sekoita tasaiseksi massaksi ja levitä voideltuun vuokaan (mulla käytössä oli vuoka kokoa 30 x 22 cm). Paista 225 asteessa 13-15 minuuttia. Sekoita sillä välin munamaito ja pese / pilko / raasta / täytteet. Kun pohja on valmis, levitä tonnikala, feta ja tomaatit sen päälle, kaada munamaito joukkoon ja ripottele juusto päälle. Paista vielä noin 30 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt.

Kommentit

Suositut tekstit