Kermainen suppilovahverokeitto
NAMNAMNAMNAM. Todella kermainen ja täyteläinen keitto. Helppo ja
nopea valmistaa - ainakin kaupasta kärryyn poimituilla sienillä. Kermaa
meni meillä (itseasiassa vahingossa) tuplasti alkuperäinen määrä eli 2
dl kahteen annokseen, mutta vaikutus oli kumma kyllä mieleinen.
Resepti sovellettu tästä ohjeesta.
Ainekset (4 annosta):
1-2 sipulia hienonnettuna
1 rkl öljyä
1 l suppilovahveroita tai 4 dl pakastettuja
2 rkl vehnäjauhoja
7 dl vettä + 1 kasvisliemikuutio (yrttikasvisliemikuutio sopi hyvin)
2 dl luomu ruokakermaa
100 g sulatejuustoa (esim Koskenlaskijaa) tai tuorejuustoa
kevyesti mausteita: mustapippuria, valkopippuria, suolaa
Valmistus:
Kuullota sipulisilppu kattilassa kuumennetussa öljyssä, lisää sienet ja kypsennä niitä hetken aikaa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää sitten vettä vähän kerrallaan ja murenna myös liemikuutiot joukkoon. Keitä hiljalleen kymmenisen minuuttia. Lisää sitten kerma, sulatejuusto ja mausteet ja anna kiehua vielä viiden minuutin ajan.
Resepti sovellettu tästä ohjeesta.
Ainekset (4 annosta):
1-2 sipulia hienonnettuna
1 rkl öljyä
1 l suppilovahveroita tai 4 dl pakastettuja
2 rkl vehnäjauhoja
7 dl vettä + 1 kasvisliemikuutio (yrttikasvisliemikuutio sopi hyvin)
2 dl luomu ruokakermaa
100 g sulatejuustoa (esim Koskenlaskijaa) tai tuorejuustoa
kevyesti mausteita: mustapippuria, valkopippuria, suolaa
Valmistus:
Kuullota sipulisilppu kattilassa kuumennetussa öljyssä, lisää sienet ja kypsennä niitä hetken aikaa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää sitten vettä vähän kerrallaan ja murenna myös liemikuutiot joukkoon. Keitä hiljalleen kymmenisen minuuttia. Lisää sitten kerma, sulatejuusto ja mausteet ja anna kiehua vielä viiden minuutin ajan.
Kommentit
Lähetä kommentti