Soijarouhetäytteiset kesäkurpitsat
Kesäkurpitsa muhii uunissa ihanan pehmeäksi ja maukkaaksi. Pohdiskeltiin, että ohjeen soijatäyte voisi maistua myös täytettyjen paprikoiden sisällä. Ohjeesta riittää isot annokset kahdelle
Ainekset
1 iso kesäkurpitsa
1,5 dl soijarouhetta
kasvisliemikuutio
taco-maustetta
3 rkl tomaattimurskaa tai pyrettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2-3 dl juustoraastetta
tuoreita yrttejä maun mukaan
Valmistus
Laita ensin halkaistu kesäkurpitsa itkettymään ja soijarouhe turpoamaan kasvisliemikuutiolla maustettuun kiehuvaan veteen. Pilko sipuli ja valkosipuli. Kun kesäkurpitsa alkaa olla valmis, pyyhi puolikkaiden pinnalta ylimääräinen suola ja neste pois. Koverra puolikkaat ja laita sisus odottamaan täytteen tekemistä. Myös kesäkurpitsanpuolikkaiden pohjasta kannattaa kovertaa pienet osat pois, jotta puolikkaan pohja on tasainen ja se pysyy uunissa paremmin pystyssä.
Kun soijarouhe alkaa olla valmista, aloita täytteen tekeminen. Paista pannulla sipuleita reilussa oliiviöljyssä, lisää hetken päästä valutettu soijarouhe. Sekoita täytteeseen seuraavaksi taco-mauste, tomaattimurska tai -pyre sekä kesäkurpitsan sisus. Anna täytteen paistua hetken aikaa pannulla. Lopuksi sekoita joukkoon noin puolet juustoraasteesta.
Levitä täyte kesäkurpitsanpuolikkaiden päälle ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Koristele ennen tarjoilua tuoreilla yrteillä, esimerkiksi korianterilla.
Kommentit
Lähetä kommentti