Hunajapaahdetut pähkinät
Älyttömän hyviä naposteltavia!
Ainekset:
Pari desiä pähkinöitä (kuvan sekoituksessa oli parapähkinöitä, manteleita ja saksanpähkinöitä)
2 tl hunajaa
1 tl voita
2 tl vettä
1/4 dl ruokosokeria
1/4 tl suolaa
Valmistus:
Paahda pähkinöitä uunissa 175 asteessa kymmenisen minuuttia. Sekoittele ja kääntele pähkinöitä paahtamisen aikana ainakin pari kertaa, muuten ne palavat helposti. Kun pähkinät ovat saaneet sopivasti väriä pintaan, nosta ne pois uunista. Sulata voi kattilassa ja sekoita siihen hunaja, vesi ja paahdetut pähkinät. Hämmentele liedellä keskitasolla, kunnes vesi on haihtunut pois ja seos alkaa näyttää sakealta. Kaada sen jälkeen pähkinät takaisin uunipellille ja anna niiden jäähtyä. Sillä välin voit kaataa sokerin ja suola suoraan tarjoilukulhoon ja sekoitella ne tasaisesti sekaisin. Kun pähkinät ovat jäähtyneet pellillä sopiviksi, voit kaataa ne kulhoon ja sekoitella vielä suola-sokeriseoksen tasaisesti pähkinöihin.
Ainekset:
Pari desiä pähkinöitä (kuvan sekoituksessa oli parapähkinöitä, manteleita ja saksanpähkinöitä)
2 tl hunajaa
1 tl voita
2 tl vettä
1/4 dl ruokosokeria
1/4 tl suolaa
Valmistus:
Paahda pähkinöitä uunissa 175 asteessa kymmenisen minuuttia. Sekoittele ja kääntele pähkinöitä paahtamisen aikana ainakin pari kertaa, muuten ne palavat helposti. Kun pähkinät ovat saaneet sopivasti väriä pintaan, nosta ne pois uunista. Sulata voi kattilassa ja sekoita siihen hunaja, vesi ja paahdetut pähkinät. Hämmentele liedellä keskitasolla, kunnes vesi on haihtunut pois ja seos alkaa näyttää sakealta. Kaada sen jälkeen pähkinät takaisin uunipellille ja anna niiden jäähtyä. Sillä välin voit kaataa sokerin ja suola suoraan tarjoilukulhoon ja sekoitella ne tasaisesti sekaisin. Kun pähkinät ovat jäähtyneet pellillä sopiviksi, voit kaataa ne kulhoon ja sekoitella vielä suola-sokeriseoksen tasaisesti pähkinöihin.
Kommentit
Lähetä kommentti