Hunajaiset pannukakut
Halusin tehdä vapaapäivän kunniaksi jotain erityisen hyvää ja erilaista aamupalaa. Näiden makeiden ja todella herkullisten hunajaisten pannukakkujen ohje löytyi jostain vanhan reseptivihkoni välistä. Alkuperäinen ohje oli aika reilu, mutta teimme puolikkaan annoksen ja siitä riitti 12 pieneen pannukakkuun eli kahdelle juuri sopivasti.
Ainekset:
1,25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
puolikas muna
1 dl maitoa
25 g voita
1,5 rkl hunajaa
voita paistamiseen
Valmistus:
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää se jauhoihin. Sulata voi ja hunaja pehemeiksi mikrossa ja kaada nekin taikinaan. Lopuksi lisää vieä maito. Anna taikinan turvota hetki (noin 20 minuuttia). Paista lettupannulla pieniä pannukakkuja molemmin puolin, kunnes ne saavat kullanruskean värin. Tarjoile marjojen ja vaniljakastikkeen kanssa!
Ainekset:
1,25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
puolikas muna
1 dl maitoa
25 g voita
1,5 rkl hunajaa
voita paistamiseen
Valmistus:
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää se jauhoihin. Sulata voi ja hunaja pehemeiksi mikrossa ja kaada nekin taikinaan. Lopuksi lisää vieä maito. Anna taikinan turvota hetki (noin 20 minuuttia). Paista lettupannulla pieniä pannukakkuja molemmin puolin, kunnes ne saavat kullanruskean värin. Tarjoile marjojen ja vaniljakastikkeen kanssa!
Kommentit
Lähetä kommentti