Punajuuri-savutofusalaatti
Loistava salaattiohje tällä kertaa Chocochili-blogista. Muokkasin reseptiä vähän, ja lopputulos oli todella herkullinen. Punajuuret antavat salaattiin vähän makean maun ja tekevät siitä tofun kanssa hyvin ruokaisan.
Ainekset (yhden hengen tuhti lounas):
1 isohko punajuuri
reilusti oliiviöljyä
suolaa
pippuria
puoli pakettia kylmäsavustettua tofua
vajaa teelusikallinen savupaprikajauhetta
1 tomaatti
pari kourallista salaatinlehtiä
muutama ruokalusikallinen murskattuja saksanpähkinöitä
pari lusikallista pestoa
Valmistus:
Kuori ja pilko punajuuri pieniksi kuutioiksi (noin 1 cm x 1 cm). Levittele kuutiot pellille, kaada päälle oliiviöljy ja ripottele vielä suolaa ja pippuria. Sekoittele punajuuria vähän, niin että öljy ja mausteet leviävät tasaisesti ja levitä ne sitten tasaisesti pellille. Paahda noin puoli tuntia (tai kunnes palat ovat kypsiä ja pehmeitä) 200 asteessa.
Kun punajuuret ovat melkein valmiita, tee muut salaatin osat valmiiksi: pilko salaatti ja tomaatti lautaselle, paahda pieneksi kuutioitu tofu rapeaksi oliiviöljyssä pannulla ja mausta paiston loppuvaiheessa savupaprikajauheella. Lopuksi asettele salaatin ja tomaatin päälle tofupalat, punajuuret, saksanpähkinät ja pesto.
Kommentit
Lähetä kommentti