Pestopohjainen pastakastike vihreistä pavuista


Hyvää ja nopeaa arkiruokaa kauden vihanneksista :)

Ainekset (kahdelle):

350-400 g tuoreita vihreitä papuja
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
mausteeksi basilikaa, meiramia, suolaa ja mustapippuria
pari teelusikallista vihreää pestoa

Valmistus:

Leikkaa pavuista mahdolliset varret pois ja napsi ne samalla saksilla sopiviksi suupaloiksi. Huuhtele pavut huolellisesti juoksevan veden alla. Laita ne kiehumaan kattilaan niin, että vesi peittää ne nipin napin. Kymmenen minuutin keittämisen jälkeen kaada keittovesi pois ja laita pavut kylmään veteen hetkeksi, tämä katkaisee papujen kypsymisen eikä niistä tule ylikypsiä ja lötköjä.

Paista pannulla oliiviöljyssä pieneksi pilkottua sipulia ja valkosipulia. Lisää hetken kuluttua pannulle puolikkaiksi halkaistut kirsikkatomaatit. Kun tomaatit alkavat pehmetä mukavasti, valuta kypsät, kylmässä vedessä lilluneet pavut ja kaada nekin pannulle. Pyörittele joukkoon mausteet, pesto ja tarvittaessa lisää oliiviöljyä. Tarjoile pastan kanssa!

Kommentit

Suositut tekstit