Savulohi-pinaattirisotto

Pinaatti-savulohiversio


Tähän tuhtiin ja maukkaaseen risottopohjaan voi yhdistellä kaikkea mielikuvituksen rajoissa, mutta ainakin savulohi ja pinaatti olivat toimiva yhdistelmä.

Ainekset neljään reiluun annokseen

Perusrisotto:

1-2 pieni sipuli
350 g eli noin 4 dl arborioriisiä (myös carnaoli- tai vialoneriisi käy alkuperäisen ohjeen mukaan)
0,5 dl oliiviöljyä
0,4 dl valkoviiniä (esimerkiksi Koeningsmosel riesling sopi hyvin)
noin 7 -10 dl kuumaa yrttikasvislientä
50 g parmesanraastetta

Savulohi-pinaattirisottoon:

250 g savulohta
reilu 5 dl salaatti- tai babypinaattia
mausteeksi musta- tai valkopippuria ja tarvittaessa suolaa

Kanttarelli-persiljarisottoon:

litra tuoreita, voissa paistettuja kanttarelleja
tuoretta persiljaa pari kourallista
hieman alle 4 cl sitruunamehua (laita ensin vähemmänkin ja testaa!)

Valmistus:

Kuullota sipulia isohkossa kattilassa tai pannulla oliiviöljyssä muutama minuutti. Lisää riisit sekaan ja paista näitäkin muutama minuutti käännellen. Kaada valkoviini joukkoon ja sekoita kunnes se imeytyy riisiin. Ala sitten lisätä kasvislientä 1-2 dl kerrallaan keskilämmöllä paistaen. Odota aina, että edellinen erä on kerennyt imeytyä melkein kokonaan riisiin. Jatka kasvisliemen lisäämistä näin, kunnes riisi on lähes kypsää (noin 20 minuuttia arborio-riisin kanssa). Lopuksi lisää parmesan, höysteet sekä tarvittaessa mausteet. Sekoita hyvin.

Kommentit

Suositut tekstit