Porkkanasämpylät


Ainekset (25 sämpylää / kolme pellillistä):
3 porkkanaa raastettuna
5 dl kädenlämpöistä vettä
50g hiivaa
1 dl vehnäleseitä tms.
1 rkl siirappia
2 tl suolaa
n. 12 dl sämpyläjauhoja
½ dl öljyä

(ei pakollinen) auringonkukansiemeniä

Valmistus:
Raasta porkkanat. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, siirappi, porkkanaraaste ja vehnäleseet. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikina kaksinkertaiseksi, jaa taikina n. 25 osaan ja leivo pieniksi sämpylöiksi. Sämpylöitä tulee kolme pellillistä. Voitele kevyesti vedellä (ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä). Anna sämpylöiden kohota liinan alla vielä hetki. Paista 200-225 asteessa 15-20 min.

Kommentit

Suositut tekstit