Runebergin tortut
Leivoin Runebergin torttuja ensimmäistä kertaa itsekseni, ja lopputuloksena oli hyviä ja sieviä torttuja. Resepti on useamman sukupolven takaa :)
Tein tästä ohjeesta puolikkaan annoksen, josta tuli 9 pienehköä torttua.
Ainekset:
2 dl sulatettua margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
3 dl korppujauhoja piparkakuista
1,5 dl mantelirouhetta
pari pisaraa karvasmanteliöljyä
0,75 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Koristeluun: vadelmahilloa ja sokerikuorrutetta
Valmistus:
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita muffinssivuokien pohjalle pari reilua ruokalusikallista taikinaa ja paista 225 asteessa 12-15 minuuttia. Anna valmiiden leivonnaisten jäähtyä ja koristele ne sitten vadelmahillolla ja sokerikuorrutteella.
Kommentit
Lähetä kommentti