Kikherne-curry




Intialaisten ruokien testailu jatkuu. Tällä kertaa vuorossa oli kikherne-curry, joka sopi tosi hyvin riisin, raita-kastikkeen ja vaalean leivän kanssa. Kastikkeesta tuli sopivan mausteinen, mutta suolan määrää voisi lisätä seuraavalla kerralla. Reseptiä sovelsimme tämän linkin pohjalta. Kastiketta riitti kolmelle.

Ainekset:

Pari ruokalusikallista oliiviöljyä
3-4 kokonaista neilikkaa
1 laakerinlehti
3-4 kokonaista kaardemummaa
1 iso sipuli hienonnettuna
2 cm pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1 tl chilijauhetta
1,5 tl korianterijauhetta
1 tl jeeraa jauhettuna
0,5 tl kurkumaa
0,25 tl suolaa
3 tomaattia paloiteltuna
2-3 perunaa pieniksi kuutioituina
2 dl käyttövalmiita kikherneitä
3 rkl turkkilaista jugurttia

Valmistus:

Huuhtele kikherneet huolellisesti ja jätä valumaan. Paista neilikoita, laakerinlehteä ja kaardemummia hetki (15-20 sekuntia) kuumassa öljyssä wokkipannulla. Lisää sitten joukkoon sipulit, valkosipulit ja inkivääri ja kääntele koko hommaa pannulla, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Seuraavaksi voit lisätä loput mausteet ja noin nopan kokoisiksi paloiksi leikatut tomaatit. Jatka paistamista, kunnes tomaattien rakenne hajoaa. Tämän jälkeen curryyn lisätään kikherneet ja muutama desi vettä - niin että kastikkeen koostumus tuntuu sopivalta. Currya haudutetaan 5-10 minuutin ajan ja vettä voi lisäillä joukkoon jos se tuntuu tarpeelliselta. Lopuksi nosta curry pois liedeltä ja sekoita turkkilainen jugurtti joukkoon. Tarjoile riisin kanssa!

Kommentit

Suositut tekstit