Makaronilaatikko luomujauhelihasta
Kyseinen liha-makaronilaatikko on kotitaloutemme sekasyöjän vakioresepti hetkiin, jolloin pitää kokata useampi ruoka vain itselleen, eikä jaksaisi panostaa. Helppoa ja taatusti hyvää.
Ainekset (4 annosta)
1 sipuli
2 porkkanaa
400g jauhelihaa
8dl vettä
1-2 lihaliemikuutiota (yksi jos syövien joukossa vähäsuolaisella oleva taapero)
150g tuorejuustoa (pippurinen tuorejuusto hyvää!)
400g täysjyvämakaroneja
mahdolliset juuston jämät raastetaan pinnalle
Valmistus
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pilko sipuli ja raasta porkkanat. Kuumenna kattilassa liemikuutiot, vesi ja tuorejuusto sekoittumaan keskenään. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää se voideltuun uunivuokaan. Lisää makaronit uunivuokaan. Kuulota hetki sipulia ja porkkanaraastetta ja lisää nekin vuokaan. Kaada myös liemi vuokaan ja sekoita huolellisesti. Halutettasi lisää pinnalle juustoraastetta. Kypsennä uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
Simppeleiksi lisukkeiksi sopivat raikas salaatti ja perusketsuppi.
Kommentit
Lähetä kommentti