Linssi-parsakaalikeitto

Keitto ei näyttänyt erityisen herkulliselta, mutta maku oli kohdallaan. Lisukkeeksi sopi hyvin raejuusto. Tuhtia ja täyttävää sosekeittoa!



Ainekset:

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
9 dl vettä + 1,5 kasvisliemikuutiota
2 dl vihreitä ja/tai ruskeita linssejä
noin 400 g parsakaalia
4 palaa pakastepinaattia
1 dl ruokakermaa
sitruunamehua
suolaa, pippuria ja persiljaa

Tarjoiluun raejuustoa

Valmistus:
Pilko valkosipuli ja sipuli ja kuullota niitä hetki rasvassa kattilassa. Kaada sekaan kasvisliemi, ja kun se kiehuu, lisää huuhdellut linssit joukkoon. Anna kiehua 20 minuuttia. Lisää sitten pilkottu parsakaali ja pakastepinaatti ja anna kiehua kunnes parsakaali ja linssit ovat pehmeitä, eli noin 10 minuuttia. Lopuksi soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää ruokakerma, sitruunamehua ja mausteet ja anna vielä kiehahtaa. Tarjoile raejuuston kanssa.

Löysimme reseptin Pippurimylly-blogista, linkki alkuperäiseen ohjeeseen tässä.

Kommentit

Suositut tekstit