Savutofucarbonara
Todella maukas ja helppo tofucarbonaraohje muistiin itselle. Kaikki kunnia: Elina Innanen & https://www.hs.fi/ruoka/reseptit/art-2000006660101.html
"4 annosta
Valmistusaika 25 min
1 pkt (300 g) kylmäsavutofua
300 g tagliatellea tai muuta nauhapastaa
2 valkosipulinkynttä
½ dl ruohosipulia silputtuna
1 rkl soijakastiketta
1 tl nestemäistä savuaromia
3 rkl rypsiöljyä
2½ dl kaurakermaa
mustapippuria myllystä
kourallinen tuoreita salvianlehtiä silputtuna
- Kääräise savutofu muutaman talouspaperikerroksen sisälle ja laita painon alle valumaan vähintään vartiksi.
- Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa viipaleiksi, silppua ruohosipuli.
- Leikkaa savutofu esimerkiksi juustohöylällä viipaleiksi ja murra viipaleet pienemmiksi paloiksi. Jos tofu murenee liikaa, voit leikata sen ohuiksi viipaleet myös veitsellä.
- Sekoita yhteen soijakastike, savuaromi ja 1 rkl öljyä. Kuumenna paistinpannu ja paista tofut kahdessa erässä. Paista tofupaloja hetki kuumalla, kuivalla paistinpannulla. Lisää sitten 1 rkl öljyä ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan tai siihen asti, kunnes tofu on kauniisti ruskistunut. Nosta pannu liedeltä, sekoita soijakastikeseos joukkoon ja siirrä tofut sivuun.
- Kuumenna pannu uudelleen, lisää 1 rkl öljyä ja kuullota valkosipuleita hetki. Lisää tofu pannulle ja kuumenna se uudelleen. (Jos haluat, jätä tässä vaiheessa muutama tofupala sivuun ja lisää ne lopuksi valmiiden annosten päälle.)
- Lisää pannulle kaurakerma ja anna kuumentua. Nosta sitten pannu liedeltä. Mausta mustapippurilla ja silputulla ruohosipulilla. Sekoita kastike pastan joukkoon. Lisää salvianlehdet ja annostele pasta lautasille."
Kommentit
Lähetä kommentti