Saaristolaisleipä (vakio jouluherkku!)

Erittäin hyväksi todettu Helsingin Sanomien ohjeella tehty kustavilainen saaristolaisleipä muistiin itselle: https://www.hs.fi/ruoka/reseptit/art-2000002578458.html

"2–3 kpl
1 l piimää
75 g hiivaa
3 dl siirappia
1 rkl suolaa
3 dl vehnäleseitä
3 dl ruisjauhoja
3 dl kaljamaltaita
1 l vehnäjauhoja
 Lämmitä piimä suuressa kulhossa kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon suola ja siirappi.
 Mittaa kulhoon myös vehnäleseet, ruisjauhot ja kaljamaltaat. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa. Taikina jää melko löysäksi. Anna nousta noin tunnin ajan.
 Vuoraa leivinpaperilla kaksi isoa tai kolme pienempää suorakulman muotoista leipävuokaa. Täytä vuoat puolilleen. Anna nousta noin tunnin ajan, kunnes taikinan tilavuus on tuplaantunut.
 Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 tunnin ja 20–50 minuutin ajan."

Kommentit

Suositut tekstit