Herkkugranola


Tällä ohjeella valmistuu ehkä maailman paras mysli. Pähkinöitä ja marjoja voi vaihdella oman mielen mukaan ja joukkoon voisi sopia myös vaikkapa auringonkukansiemenet. Myös makeutuksen määrää voi vaihdella oman maun mukaan, sokerin ja vaniljasokerin voisi melkein jättää kokonaan pois kun hunajan ja vaahterasiirapin ansiosta myslistä tulee joka tapauksessa aika makeaa. Lopussa myslimassan joukkoon sekoitettava valkuainen saa aikaan sen, että mysli ei murene pieneksi vaan siitä muodostuu isoja, rapeita palasia.

Ainekset (valmista mysliä tulee noin 1,5 litraa)

Kuivat ainekset:
4,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl tattarisuurimoita
3 dl kookoslastuja
1,5 dl saksanpähkinää karkeana rouheena
1,5 dl hasselpähkinää karkeana rouheena
0,5 dl ruokokidesokeria

Kuumennettavat ainekset:
0,75 dl hunajaa
0,75 dl ruokaöljyä
1,5 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa

2 rkl vaahterasiirappia
1 kananmunan valkuainen vaahdoksi vatkattuna

Lisäksi: pari desiä kuivattuja hedelmiä / marjoja, esimerkiksi karpaloita, banaania ja rusinoita.

Valmistus

Sekoita kuivat ainekset isossa kulhossa. Sulata hunaja, öljy, vaniljasokeri ja suola pienessä kattilassa, vatkaa kunnes aineet muodostavat mahdollisimman tasaisen massan. Kaada hunaja-öljyseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita huolellisesti. Lopuksi lisää mukaan vielä vaahterasiirappi ja vaahdoksi vatkattu valkuainen ja sekoita taas huolella.

Levitä massa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaiseksi levyksi ja taputtele vielä lastalla mahdollisimman kiinteäksi. Paista 175 asteessa ensin 25 minuuttia, ota sitten uunista ulos ja kääntele lastalla niin, että mysli pysyy mahdollisimman suurina paakkuina. Paista sitten vielä kymmenisen minuuttia, mutta kääntele mysliä nyt muutaman minuutin välein. Nosta pellillinen jäähtymään.

Kun mysli on kokonaan jäähtynyt, sekoita joukkoon kuivatut hedelmät.

Kommentit

Suositut tekstit