Sienipasteijat kuivatuista sienistä



Saimme sienestystä harrastavalta kaverilta kokeiluun ison kasan erilaisia kuivattuja sieniä. Ensimmäisenä testireseptinä toimi Vihreän langan nettisivuilta (täältä) löytynyt sienipasteijaohje, jota tosin muokkasimme hieman. Laitoimme pasteijoihin orakkaita ja lampaankääpiä.

Ainekset 8 pasteijaan:

1 levy pakasteruistaikinaa (250 g)
2-3 dl kuivattuja sieniä
1 sipuli
0,25 dl täysjyväriisiä
0,5 dl valkoviiniä
pari desiä vettä (käytä sienien liotusvettä)
1 rkl soijakastiketta
noin desi juustoraastetta
rosmariinia
suolaa
mustapippuria


Valmistus:

Kaada kuivattujen sienien päälle kiehuvaa vettä niin että ne peittyvät hyvin ja anna liota reilu puoli tuntia. Lampaankäävät ovat vähän kovempia kuin kuivatut sienet yleensä, eli varsinkin niiden kanssa kannattaa olla tarkkana siitä, ovatko sienet varmasti pehmenneet. Muiden kuivattujen sienien kanssa parikymmentä minuuttiakin saattaa riittää. Kun sienet ovat valmiita, valuta ne, mutta ota liotusvesi talteen! Tässä vaiheessa kannattaa ottaa myös ruistaikina sulamaan.

Silppua sipuli ja kuullota sitä kattilassa öljyssä. Lisää sipulin joukkoon riisit sekä kuivatut, valutetut sienet. Sekoittele hyvin. Seuraavaksi lisää kattilaan nesteet: valkoviini ja sienien liotusvettä. Kiehauta ja anna poreilla 20 minuuttia. Tämän jälkeen riisien pitäisi olla kypsiä ja seoksen joukkoon voi lisätä soijakastikkeen, juustoraasteen ja mausteita.

Kauli taikina isoksi levyksi ja leikkaa se kahdeksaan suorakaiteen muotoiseen palaan. Laita jokaisen taikinapalan keskelle pari ruokalusikallista täytettä ja kääräise reunat täytteen päälle. Käännä pasteija pellille niin, että sauma jää pasteijan alle. Paista pasteijoita 225 asteessa 15 minuuttia.

Kommentit

Suositut tekstit