Palak paneer


Palak paneer on yksi vakiosuosikeistamme jyväskyläläisissä eteläaasialaisissa ravintoloissa Shalimarissa ja Nagarkotissa. Tämä resepti on ensimmäinen valmistamamme palak paneer ja varsin hyväähän siitä tuli. Kaukana ravintolatasosta, mutta pienellä hiomisella (mausteseoksessa ja juustovalinnassa kehittelemisen varaa?) todella maittava ja tuhti annos.

Ainekset (4 annosta)
300g pakastepinaattia
200g leipäjuustoa/kotijuustoa/halloumia (riippuen haluaako suolan tasaisesti vai juustopaloihin keskittyen)
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
1tl juustokuminaa eli jeeraa
2tl garam masalaa
öljyä
1tl inkivääritahnaa/raastettua inkivääriä
1 pieni tölkki tomaattipyreetä
1-2dl kermaa (ehkä jogurttia?)
1-2dl basmatiriisiä
muutama siivu naan- tai vehnäleipää
suolaa

Lisukkeeksi voi harkita ainakin jogurttipohjaista raikastavaa kastiketta raitaa, joka ravintolassa on ollut mahtava lisä ruokaan. Itse emme ole vielä kokeilleet sen valmistusta emmekä ole löytäneet hyvää valmisraitaakaan (vinkkejä näihin muuten otettaisiin erittäin kiitollisina vastaan!)

Mausteseokseen seuraavalla valmistuskerralla: mustapippuria!, currytahna tai muu maustetahna? Raita kokeiluun: maustamatonta jogurttia, korianteria, kurkkua, suolaa, sokeria?

Valmistus
Pilko sipulit, raasta inkivääri ja tee maustesekoitus jeerasta ja garam masalasta valmiiksi. Kuulota sipuleita öljyssä muutama minuutti, lisää mausteseos ja inkivääri sekaan ja jatka vielä pari minuuttia. Lisää pakastepinaatit sekaan. Laita riisi hellalle. Kun jäinen pinaatti on sulanut, lisää kerma sekä tomaattipyree ja kiehauta. Testaa maku tässä vaiheessa! Maun ollessa näpäkkä ja toivottu, lisää vain juustopalat (n. 1cm x 1cm) sekaan ja lämmitä sekoitellen minuutti tai pari. Ruoka on valmista juustopalojen lämmittyä.

Kommentit

Suositut tekstit