Punainen linssikeitto
Linssikeitoista on miljoona reseptiä mutta tämä on meidän suosikki. Erityisen hyvää keitto on kermaan tehtynä, mutta kookosmaitovaihtoehdolla siitä saa vegaanisen. Tästä loistavasta ohjeesta saamme kiittää HS-ruoka-sivustoa, alkuperäinen ohje löytyy täältä
Ainekset:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 porkkana
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl punaista currytahnaa
400 g tomaattimurskaa
n. 5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio / 2 rkl kana- tai kasvisfondia
1,5 dl kuivattuja punaisia linssejä
400 g kookosmaitoa / 2 dl ruokakermaa
1/2 tl suolaa (vähempikin riittää) ja valkopippuria
Valmistus:
Pilko sipulit ja porkkanat. Kuullota niitä hetki ja lisää sitten currytahna jatkaen kuullottamista. Seuraavaksi lisää tomaattimurska, vesi ja kasvisliemikuutio. Huuhtele linssit kylmässä vedessä ja heitä sekaan. Anna kiehua puoli tuntia ja sen jälkeen mausta keitto kookosmaidolla tai kermalla, suolalla ja pippurilla. Anna vielä kiehahtaa.
Ainekset:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 porkkana
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl punaista currytahnaa
400 g tomaattimurskaa
n. 5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio / 2 rkl kana- tai kasvisfondia
1,5 dl kuivattuja punaisia linssejä
400 g kookosmaitoa / 2 dl ruokakermaa
1/2 tl suolaa (vähempikin riittää) ja valkopippuria
Valmistus:
Pilko sipulit ja porkkanat. Kuullota niitä hetki ja lisää sitten currytahna jatkaen kuullottamista. Seuraavaksi lisää tomaattimurska, vesi ja kasvisliemikuutio. Huuhtele linssit kylmässä vedessä ja heitä sekaan. Anna kiehua puoli tuntia ja sen jälkeen mausta keitto kookosmaidolla tai kermalla, suolalla ja pippurilla. Anna vielä kiehahtaa.
Kommentit
Lähetä kommentti