Ahvenfileet ja pinaattiperunamuusi

Mmm-mm-mm, ahvenfileet on niin meidän suosikkiherkkuruokaa! Ahvenfileissä ei vaan yksinkertaisesti ole mitään vikaa tai ongelmaa: se on hyvä, helppo ja tosi täyttävä ruoka, joka tosin kaipaa jotain raikasta salaattia tai jälkkäriä rinnalleen.

Ahvenfileet tuo kivasti vaihtelua meidän ruokavalioon, jossa kalaruoka tarkoittaa usein samaa asiaa kuin lohiruoka. Kotimainen ahven on nopea paistaa sekä ainakin vähän ympäristöystävällisempi ja eettisempi ruoka kuin viljelty lohi. Se saa elää luonnontilassa kalastukseen asti, ja toisin kuin viljellyn kalan kanssa, se ruokkii itse itsensä eikä ihmisten tarvitse ruokkia sitä kalastetulla "roskakalalla", joka kelpaisi meille syötäväksi sellaisenaankin.



Ahvenfileet kahdelle:

6-8 kpl ahvenfileitä
Sitruunapippuria ja suolaa
Paistamiseen voita tai margariinia

Mausta fileet ja anna niiden levätä puolisen tuntia jääkaapissa. Paista fileitä voissa välillä käännellen, kunnes molemmat puolet ovat saaneet vähän ruskeaa väriä ja kala lohkeaa helposti (= muutama minuutti / puoli).

Pinaattiperunamuusi neljälle:

Noin 700 g jauhoisia perunoita
50 g pakastepinaattia sulatettuna
Maitoa
Voita tai margariinia
Suolaa

Keitä kuorittuja ja lohkottuja perunoita kunnes ne ovat täysin pehmenneet. Kaada keitinvesi pois ja vatkaa perunoita sähkövatkaimella maitoa ja voita pikkuhiljaa lisäillen, kunnes muusi on sellaista kuin muusit nyt yleensä ovat. Maista ja lisää vielä suolaa ja voita jos siltä tuntuu.

Kommentit

Suositut tekstit